Menu

Sekrety gotowania

Mój blog dotyczył będzie głównie gotowania. Jeśli interesuję Was ta tematyka zapraszam. :)

Krem Sułtański

wszystkoowszystkim

Pyszna propozycja na deser.

Składniki(10 porcji)

  • śmietanka 18%(800cm3)
  • cukier puder (100g)
  • kakao (100g)
  • rodzynki (opcjonalnie)
  • płatki migdałowe (opcjonalnie)
  • bezy (100g)
  • cukier waniliowy

Wykonanie:

1. Rodzynki umyć i osączyć

2. Migdały posiekać

3. Ubić śmietankę z dodatkiem cukru pudru i cukru waniliowego

4. Wymieszać połowę śmietanki z bakaliami. Resztę zostawić do posypania

5. Drugą połowę śmietanki wymieszać z kakao.

6. Na dno pucharków  ułożyć pokruszone bezy, następnie śmietankę z bakaliami. Udekorować śmietanką kakaową.

7. Posypać bakaliami.

Smacznego!! :)

20170406_11383020170406_11384120170406_1138411

© Sekrety gotowania
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci